Ajansımızın Desteğiyle Şanlıurfa’da Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi Kuruluyor

16 Ağustos 2018 Perşembe 09:24
  • Ajansımızın Desteğiyle Şanlıurfa’da Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi Kuruluyor

Ajansımızın desteğiyle Şanlıurfa Teknokent bünyesinde Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi (ÜSİM) kurulacak. 2018 Yılı Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında hayata geçirilecek “Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi Projesi”nin sözleşmesi imzalandı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün ortak olduğu projenin imza törenine Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Fatih Çelikkaya, GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, OSB Müdürü Yunus Emre Aksu, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zafer Aydın, KOSGEB İl Müdürü İdris Erkeksoy, Teknokent Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün ve ŞUTSO Başkan Yardımcısı Kadir Kılıçoğlu katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, üniversite sanayi işbirliği kavramı, 200 yıllık bir geçmişe sahip. Üniversite sanayi işbirliğini iyi bir şekilde sürdürmek önemli. Bu tarz projeleri bu nedenle çok önemsiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ise şunları söyledi: “Ajans olarak 2018 yılında 30 Milyon TL’lik 4 tane Mali Destek Programı ilan ettik. Bu programlardan ikisi olan KOBİ, Yazılım ve Tasarım Mali Destek Programı ile Sanayi Altyapısı Mali Destek Programında tüm çabamız bölgemizde teknoloji seviyesi ve katma değeri yüksek ürünler üretilmesini sağlamak. Sanayi Altyapısı Mali Destek Programında sanayicilerimizin alt yapısı hazır, modern koşullarda üretim yapmaları amacıyla önemli projelere destek verdik. Bugün burada sözleşmesini imzaladığımız proje ile sıklıkla ifade edilen ancak pratiğe geçiş süreci ağır ilerleyen üniversite sanayi işbirliğinin hayata geçmesini sağlayacak çalışmalara start vermiş olacağız. Proje ile sanayicimiz ve üniversite hocalarımız arasında bir ağ oluşturacak ve etkileşimi sürekli hale getirip sanayicilerin sorunlarına hızlı çözüm üretilmesini sağlayacağız.  Emeği geçen ve katkı sunan tüm taraflara teşekkür eder, projenin hayırlı olmasını dilerim.”

 

Şanlıurfa Teknokent Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün, “Bugün oluşturduğumuz üniversite sanayi iş birliği merkezimiz sayesinde sanayicimizle bir araya gelip onlara her türlü desteği sunabileceğiz. Akademisyenlerimiz Ortadoğu Teknik Üniversitesi ile yapılan bir eğitim anlaşması ile mentörlük eğitimi aldılar. Bu sayede sanayicimize yol gösterebilecek donanımda bir ekibe sahip olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Biz sanayicilerimizin yanındayız, her zaman destekçisiyiz.” diye konuştu.

Ajansımızın Desteğiyle Şanlıurfa’da Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi KuruluyorAjansımızın Desteğiyle Şanlıurfa’da Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi KuruluyorAjansımızın Desteğiyle Şanlıurfa’da Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi KuruluyorAjansımızın Desteğiyle Şanlıurfa’da Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi KuruluyorAjansımızın Desteğiyle Şanlıurfa’da Üniversite Sanayi İşbirliği Merkezi Kuruluyor