Enerji ve Turizmde İtalya Başarısı Güneydoğu’ya Taşınıyor

20 Şubat 2011 Pazar 13:49
  • Enerji ve Turizmde İtalya Başarısı Güneydoğu’ya Taşınıyor

Karacadağ Kalkınma Ajansı, bölgesel kalkınma ajansları, yenilenebilir enerji ve tarihi mekanların turizm sektörüne kazandırılmasında önemli başarılara imza atan İtalya’da incelemelerde bulunacak.

21 Şubat Pazartesi başlayacak ve dört gün sürecek İtalya çalışma ziyaretine Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, yönetim kurulu üyeleri Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Galip Ensarioğlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Eyyüb Sabri Ertekin, Şanlıurfa İl Genel Meclisi Başkanı M. Uğur Beyazgül, genel sekreter Dr. İlhan Karakoyun ile ajans uzmanları katılıyor.
Roma ve Napoli’de gerçekleştirilecek ziyaret kapsamında Lazio Bölgesi Kalkınma Ajansı, Lazio Bölgesi Kültürel Miras Kuruluşu(FILAS), Roma Teknoloji Parkları (Technopolo SPA) İtalya Enerji Sektörü Federasyonu (CONFINDUSTRIA ENERGIA) ve bölgesel kalkınma kurumu INVITALIA ile görüşmeler yapılacak. Ziyaret sonucunda Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın yetki alanına giren Şanlıurfa ve Diyarbakır’a İtalya’daki deneyimlerin aktarılması hedefleniliyor.