Organize Sanayi Bölge Çalıştayı

24 Ağustos 2010 Salı 15:52
  • Organize Sanayi Bölge Çalıştayı
  • Organize Sanayi Bölge Çalıştayı
  • Organize Sanayi Bölge Çalıştayı
  • Organize Sanayi Bölge Çalıştayı

2010 Yili Ön Bölgesel Gelisme Plani hazirlik çalismalari kapsaminda Diyarbakir-Sanliurfa Kalkinma Ajansi’nin düzeneldigi Organize Sanayi Bölgesi Çalistayi 19 Ocak Sali günü yapildi.

Ajans hizmet binasinda saat 14.00’de baslayan çalistaya Diyarbakir Organize Sanayi Bölgesi Isadamlari Dernegi Baskani Sayin A.Aziz ÖZKILIÇ baskanlik yapti.

Sektöre ait bilgilerin katilimcilarla paylasilmasi amaciyla, tek oturum halinde gerçeklestirilen Çalistay’da, Diyarbakir-Sanliurfa Kalkinma Ajansi uzman personellerinden Hikmet DENIZ Diyarbakir Organize Sanayi Bölgesinin mevcut durumu hakkinda bir sunum yapti.

  Ilgili kamu kurumlari, özel sektör ve STK temsilcilerinin katilimi ile gerçeklestirilen Organize Sanayi Bölgesi Çalistayi’nda katilimcilara, Ön Bölgesel Gelisme Plani hazirliklari kapsaminda Diyarbakir-Sanliurfa Kalkinma Ajansi’nin bugüne kadar gerçeklestirdigi faaliyetler, hâlihazirdaki Çalistay’in yapilma amaci ve katilimcilardan beklentiler hakkinda bilgi verildi. Ardindan, sektöre dair arastirma raporu sonuçlari Uzman Hikmet DENIZ tarafindan katilimcilarla paylasildi.

DUKA uzmani personellerinden Yunus ÇOLAK ise, SWOT (GZFT) analizi hakkinda bilgi verdikten sonra, çalistayda sektörün güçlü ve zayif yönleri ile sektörün ilerlemesi önündeki firsat ve tehditlerle ilgili tespitler yapilirken sorunlar ve sorunlarin çözümüne yönelik öneriler hakkinda da degerlendirmelerde bulunuldu.