Sanlıurfa Kentlesme, Çevre ve Altyapı Çalıştayı

24 Ağustos 2010 Salı 16:41
  • Sanlıurfa Kentlesme, Çevre ve Altyapı Çalıştayı
  • Sanlıurfa Kentlesme, Çevre ve Altyapı Çalıştayı
  • Sanlıurfa Kentlesme, Çevre ve Altyapı Çalıştayı

2010 Yili Ön Bölgesel Gelisme Plani hazirlik çalismalari kapsaminda Diyarbakir-Sanliurfa Kalkinma Ajansi’nin düzenledigi Kentlesme Çevre ve Altyapi Çalistayi 20 Ocak Çarsamba günü 18 katilimci ile gerçeklestirildii.

Sanliurfa Ticaret ve Sanayi Odasi hizmet binasi toplanti salonunda saat 14.00’de baslayan çalistaya Sanliurfa Bayindirlik Il Müdürü Sayin Mehmet Can HALLAÇ moderatörlük yapti.

 Ilgili kamu kurumlari, üniversite, belediye ve STK temsilcilerinin katilimi ile gerçeklestirilen Kentlesme Çevre ve Altyapi Çalistayi’nda katilimcilara, Ön Bölgesel Gelisme Plani hazirliklari kapsaminda Diyarbakir-Sanliurfa Kalkinma Ajansi’nin bugüne kadar gerçeklestirdigi faaliyetler, hâlihazirdaki Çalistay’in yapilma amaci ve katilimcilardan beklentiler hakkinda bilgi verildi.

 Sektöre ait bilgilerin katilimcilarla paylasilmasi amaciyla, tek oturum halinde gerçeklestirilen Çalistay’da ilk olarak Ajans uzman personellerinden Aysegül ÖZBEK çalistayin amacini açiklayan ve Diyarbakir-Sanliurfa Kalkinma Ajansi’ni tanitan bir sunum gerçeklestirdi.

Ardindan Ajans uzman personellerinden Mehmet Adnan AKSOY Kentlesme, Çevre ve Altyapi sektörünün mevcut durumu sektöre ait SWOT (GZFT) analizi hakkinda sunum yapti.

 Çalistayda sektörün güçlü ve zayif yönleri ile sektörün ilerlemesi önündeki firsat ve tehditlerle ilgili Sayin Mehmet Can HALLAÇ moderatörlügünde tespitler yapilirken sorunlar ve sorunlarin çözümüne yönelik öneriler hakkinda da degerlendirmelerde bulunuldu