Şanlıurfa’ya “ Dijital Tanıtım Merkezi ”

31 Ekim 2012 Çarşamba 09:32
  • Şanlıurfa’ya “ Dijital Tanıtım Merkezi ”
  • Şanlıurfa’ya “ Dijital Tanıtım Merkezi ”
  • Şanlıurfa’ya “ Dijital Tanıtım Merkezi ”
  • Şanlıurfa’ya “ Dijital Tanıtım Merkezi ”
  • Şanlıurfa’ya “ Dijital Tanıtım Merkezi ”

Dinleri ve medeniyetleri bağrında barındıran Şanlıurfa, teknolojinin en son olanakları ile dünyaya tanıtılıyor. Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat Ve Araştırma Vakfı’nın (ŞURKAV) Karacadağ Kalkınma Ajansı 2011 Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında aldığı destek ile gerçekleştirdiği Welcome Center Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç tarafından hizmete açıldı.

Açılışta konuşan Vali Güvenç, “Şanlıurfamız orijinal bir kent müzesine kavuştu. Merkezde özel gözlüklerle 3 boyutlu şehir turu, tarihi kültürel, doğal zenginliklerimize gezi yapabiliyorsunuz. Ayrıca www.urfafx.com adresi sayesinde buradaki bütün zenginliklerimizi dünyanın neresinde olursanız olun aynı buradaymışsınız gibi görebileceksiniz” dedi. Proje ile Göbeklitepe, Harran, Şuayb Şehri ve Soğmatar gibi dünyaca ünlü ören yerlerine ev sahipliği yapan Şanlıurfa’nın zenginlikleri aynı platform üzerinden dünyaya açıldı.

Proje kapsamında Şanlıurfa ile özdeşleşmiş, tarihi, turistik, kültürel mekânların 360° 'lik video ve fotoğraf çekimleri yapılarak, yazılımlar sayesinde Kiosk bilgisayar sistemlerine aktırılmıştır. Elde edilen görüntüler 11 dokunmatik kiosk, 3 adet yürüyüş düzeneği ile 3 boyutlu gözlükler yardımıyla ziyaretçilere sanal gezinti (Virtual Tour) imkânı sunuyor. Ayrıca tarih, kültür, turizm ile ekonomi temalı belgesel film yaptırılmış, 2 dilde (İngilizce ve Türkçe) 5000 adet hazırlanan tanıtım filmi merkezi ziyaret eden misafirlere sunulmaktadır. Tanıtım merkezi 7 gün boyunca mesai saatleri içerisinde hizmet vermektedir.