Belediye Fabrika Kuracak, 300 Genç İş Sahibi Olacak

4 Şubat 2021 Perşembe 11:43
  • Belediye Fabrika Kuracak, 300 Genç İş Sahibi Olacak

Şanlıurfa'nın sınır ilçesi Akçakale'de inşaa edilecek tekstil fabrikasında 300 kişilik yeni istihdam sağlanacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Ajansımızın, Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında sağladığı 2.9 Milyon TL’lik destekle Akçakale’de tekstil fabrikası kurulacak. 6 ayda bitilmesi hedeflenen fabrikanın, yatırımcıların hizmetine sunulmasıyla en az 300 kişiye yeni istihdam olanağı sunacak.

Akçakale Belediyesi’nin 2020 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’na sunduğu “Akçakale İlçesinde Hazır Giyim Sektörüne Anahtar Teslimi Fabrika Yapım Projesinin” sözleşme imza töreni düzenlendi. Akçakale Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Akçakale Belediye Başkan Mehmet Yalçınkaya, Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ile yetkililer katıldı. Törende konuşan Başkan Yalçıkaya, "İnşallah üç vardiya ile çalışacak olan fabrika bin kişiye istihdam sağlayacak. İstanbul'dan, dünyadan çeşitli yatırımcıları getirerek burada benzer yatırımlara devam edeceğiz. Buranın kaderini değiştirmek zorundayız. Karacadağ Kalkınma Ajansı'na başından beri bizlerin yanında oldukları için teşekkür ederiz. Her zaman yatırımcı noktasında da bundan sonraki yatırımlar noktasında da desteklerini bekliyoruz. İnşallah bundan sonra da bu coğrafyada Ortadoğu'nun dünyaya açılan kapısın dibinde yeni bir kalkınma destanı yaratacağız. Yeni bir iş hamlesi yaratacağız. Akçakale'de iş bekleyen, aş bekleyen kardeşlerimizin kaderini hep birlikte değiştireceğiz" dedi.

 

Genel Sekreterimiz Maral ise şunları söyledi: "Akçakale gerek sahip olduğu potansiyeller gerekse jeostratejik konumu itibariyle stratejik öneme sahip ilçelerimizden birisi konumunda. Bu tarz ilçelerimizin özellikle Suriye'de yaşanan kriz ile beraber neredeyse kendi nüfuslarını aşan rakamlarda misafirlere ev sahipliği yaptığını biliyoruz. Bu toplumsal dokuda oluşan değişim ile yeni istihdam alanlarının da oluşması elzem bir hal alıyor. Bu noktada bizler de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında belediyemizin sunmuş olduğu Akçakale İlçesinde Hazır Giyim Sektörüne Anahtar Teslimi Fabrika Yapım Projesini destekledik. Bu bir ilk adım. İnşallah bunun devamı da gelecektir. Projenin tüm aşamalarını sahiplenen ve gerekli özveriyi gösteren Belediye Başkanımız Mehmet Yalçınkaya'ya ve ekibine teşekkür ediyorum. Projenin ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum."

 

Belediye Fabrika Kuracak, 300 Genç İş Sahibi OlacakBelediye Fabrika Kuracak, 300 Genç İş Sahibi OlacakBelediye Fabrika Kuracak, 300 Genç İş Sahibi OlacakBelediye Fabrika Kuracak, 300 Genç İş Sahibi Olacak