Viranşehir Sanayisine 8.2 Milyon TL’lik 'Taze Kaynak’

12 Şubat 2021 Cuma 16:17
  • Viranşehir Sanayisine 8.2 Milyon TL’lik 'Taze Kaynak’
  • Viranşehir Sanayisine 8.2 Milyon TL’lik 'Taze Kaynak’
  • Viranşehir Sanayisine 8.2 Milyon TL’lik 'Taze Kaynak’

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Ajansımız, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde sanayinin gelişimi amacıyla Cazibe Merkezleri Destekleme Programı (CMDP) kapsamında 6.8 Milyon TL’lik destek sağlayacak.

Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün 1.2 Milyon TL’lik eş finansman ile toplam 8.2 Milyon TL’lik kaynak ilçe sanayisinin gelişimine aktarılacak. Destekler sayesinde İlçede 300 kişiye yeni istihdam sağlayacak anahtar teslim tekstil fabrikası kurulacak, Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı sorunları çözüme kavuşacak. Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi tarafından Ajansımıza sunulan “Organize Sanayi Bölgesi Elektrik, Kanalizasyon ve Yağmursuyu Altyapısının Kurulması Projesi” ile "Viranşehir OSB Hazır Giyim Sektörüne Anahtar Teslimi Fabrika Yapımı Projesinin” sözleşmeleri imzalandı.

Viranşehir Kaymakamlığı Toplantı Salonunda düzenlenen imza törenine İlçe Kaymakamı Ömer Dereci, Genel Sekreterimiz Dr. Hasan Maral, İlçe Belediye Başkanı Salih Ekinci ile basın mensupları katıldı. Törende bir konuşma yapan Kaymakam Ömer Dereci, 8.2 Milyon TL bütçeli projelerin Viranşehir'e istihdam odaklı projelerin hayata geçmesine katkı sağlayacağını söyledi. Viranşehir OSB'de iki yıl boyunca yürütülen altyapı çalışmalarına Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın destek sunduğunun ifade eden Dereci, sözleşmesini imzalayacakları altyapı projesinin hayata geçmesi ile Viranşehir OSB'nin modern bir yapıya kavuşacağını söyledi. Viranşehir İlçe Kaymakamı Ömer Dereci bir diğer proje olan tekstil fabrikasının 300 kişiye istihdam sağlayacağını ve Viranşehir OSB'de hazır giyim sektöründeki atılımların da önünü açacağını sözlerine ekledi.

Ajansımız Genel Sekrteri Dr. Hasan Maral ise şunları söyledi: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Ajansımız, Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında bölgemize önemli projeleri hayata geçirme fırsatı yakalıyor. Viranşehir’de kuracağımız anahtar teslim tekstil fabrikası ile 300 kişiye yeni istihdam sağlayacağız. Viranşehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nün OSB alanında 4 bin metrekarelik alan üzerinde kuracağı fabrikaya Ajans olarak 2.8 Milyon TL kaynak sağlayacağız.  Ayrıca müdürlüğün 400 Bin TL’lik eş finansmanıyla toplam 3.2 Milyon TL’lik yatırımla inşa edilecek fabrikada mesleki beceri eğitim kurslarından sertifika almaya hak kazanan kişileri istihdam edilecek.

Diğer yandan her geçen gün gelişen Viranşehir OSB’nin alt yapı sorunu çözmek adına yine Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı çerçevesinde 4 Milyon TL‘lik destek sağlayacağız. OSB müdürlüğünün 1 Milyon TL’lik eş finansmanıyla toplam 5 Milyon TL’lik kaynak sayesinde, başta elektrik, atık suyu gibi altyapı sorunlarının çözüldüğü Viranşehir OSB yeni yatırımlar için cazip hale gelecektir