Daikin Türkiye Ceo'su Hasan Önder'den Ajansımıza Ziyaret

28 Haziran 2013 Cuma 15:48
  • Daikin Türkiye Ceo'su Hasan Önder'den Ajansımıza Ziyaret
  • Daikin Türkiye Ceo'su Hasan Önder'den Ajansımıza Ziyaret

Dünyanın en büyük klima ve soğutma sistemleri üreticilerinden Japon Daikin Firmasının Türkiye CEO'su ve Daikin Europe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Önder, Ajansımızı ziyaret etti.

Ajans Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ile bir araya gelen Önder, “1969 yılında işçi emeklisi bir baba ve ev hanımı bir annenin çocuğu olarak Diyarbakır'da doğdum. Askeri lisenin ardından İTÜ Makine Mühendisliği'nden mezun oldum. Eğitimlerimi tamamladıktan sonra, 1993 yılında mühendis olarak ısıtma-soğutma sektöründe kendi şirketimi kurarak girişimci olmaya karar verdim. Sektörde büyüme potansiyelin olduğunu gördük. Ardından üretici olduk. Okul arkadaşlarımızla birlikte 1999 yılında Akfel Endüsriyel Pazarlama Şirketini kurduk. Kısa sürede birçok dünya markasının distribütörlüğünü üstlendik. Kendi markamız olan Airfel ile ısıtma-soğutma sektöründe hızlı bir büyüme yakaladık. 2001 yılında Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından Sanko Holding ile ortaklığa gittik. Bu tarihten sonra Airfel'de CEO olarak görev yapmaya devam ettim. Haziran 2011'de Airfel’i Japonya merkezli iklimlendirme devi Daikin satın aldı. Bu tarihten itibaren Daikin Türkiye'nin CEO'su ve Daikin Europe Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktayım” dedi. Diyarbakır’da bir dizi etkinliğe konuşmacı olarak katıldığını belirten Önder, Diyarbakır’ın son dönemdeki hızlı gelişme gösterdiğine dikkat çekti.

Ajans Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun ise Hasan Önder’in, Diyarbakırlı bir genç girişimcinin dünyanın en büyük firmalarında tepe yönetici olabileceğini bizler gösterdiğini söyledi. Karakoyun, “Hasan Bey’in ziyareti Diyarbakır ekonomisinde gördüğümüz potansiyelin bireylerde de var olduğunu bizlere gösterdi. İnanıyoruz ki uygun koşulların sağlanması halinde Diyarbakır’dan yeni Hasan Önder'ler çıkacaktır” diye konuştu.