Diyarbakır’ın Kalifiye Personel Sorununa Köklü Çözüm!

30 Nisan 2014 Çarşamba 14:16
  • Diyarbakır’ın Kalifiye Personel Sorununa Köklü Çözüm!
  • Diyarbakır’ın Kalifiye Personel Sorununa Köklü Çözüm!

Karacadağ Kalkınma Ajansı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) işbirliği ile Diyarbakır sanayisinin en önemli sorunlarından biri olan kalifiye eleman sıkıntısı sona eriyor. DTSO’nun Ajansımızın 2014 Yılı Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında sunduğu “DTSO Organize Sanayi Bölgesi Meslek Lisesi Projesi” sayesinde öğrencilere meslekleri ile ilgili pratik yaparak eğitimlerini tamamlama imkânı sunulacak.

Projeye ilişkin destek sözleşmesi Ajansımızın Diyarbakır Hizmet Binası’nda DTSO Başkanı Ahmet Sayar ile Ajansımız Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun tarafından imzalandı. İmza töreninde konuşan DTSO Başkanı Sayar, “Bölgemizdeki işsizlik oranı ülke ortalamasının neredeyse iki katı durumunda. Öte yandan gelişen bir sanayimiz ve gelişen bir ekonomimiz var. Bu kadar işsizliğe rağmen, üreticilerimiz ve yatırımcılarımız için nitelikli eleman açığının olduğunu da görüyoruz” dedi. Çözüm süreciyle beraber Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım talebinin arttığını vurgulayan Sayar, şunları söyledi: “Ticaret ve Sanayi Odası olarak, hem gençlerimize iş olanağı yaratmak, hem de yatırımcılarımıza kalifiye personel yetiştirmek amacıyla, OSB içinde, meslek lisesini kendi öz kaynaklarımızla kuruyoruz. Atölyeler için de Kalkınma Ajansımıza proje ile başvurduk ve sağ olsunlar bize destek verdiler. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz.”

2 Prefabrik Atölye İnşa Edilecek, 57 Makine Alınacak

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın 662 Bin TL hibe desteği verdiği proje kapsamında DTSO’nun katkısı ile toplam 1.085 Bin TL’lik yatırım yapılacak.12 ayda bitirilmesi planlanan proje ile 10’uncu sınıflara yönelik Makine Teknolojileri ile Metal Teknolojisine yönelik pratik eğitimlerin verileceği her biri 1028 metrekarelik iki prefabrik atölye inşa edilecek, eğitimler için gerekli makine parkı oluşturulacak.

Makine Tekonolojileri Atölyesi’nde; Temel İmalat İşlemleri Atölyesi, Teknik Çizim Laboratuvarı, Makine Bakım ve Onarım Atölyesi, Mermer İşleme Atölyesi ile laboratuvarlar kurulacak. Metal Teknolojileri Atölyesi’nde ise; Metal Şekillendirme Atölyesi, Teknik Resim Laboratuvarı, Bilgisayar Destekli Çizim Laboratuvarı, Kaynak Atölyesi, Kaynak Simülatör Laboratuvarı, Soğuk Şekillendirme Atölyesi, Metal Doğrama Atölyesi kurulacak. Proje çerçevesinde iki ana atölyeye değişik amaç ve ebatlarda toplam 57 makine alınarak öğrencilerin mesleki becerilerini geliştirmesine katkı sağlanacak.   Proje ile gerçekleştirilecek atölyelerde, 2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminde 150 öğrenci eğitim alacak.