Toplantıda konuşan ATSO Başkanı Mustafa Uslu, platformun, turizm, ekonomi başta olmak üzere bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalarda işbirliğini hayata geçirmek amacıyla kurulduğunu söyledi. Uslu şunları söyledi: “Daha önce gerçekleştirilen toplantılarda, Suriye'de yaşanan olaylar, bölgedeki su kaynaklarının kullanımı ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ilişkin konuları ele aldık. Bugünkü toplantımızda bölgemizde son dönemlerde hızla gelişen mermer sektörünün son durumu tartıştık.”
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık ise oluşturdukları platformun yeni olduğunu belirterek, üç ayda bir farklı ilde, farklı konuları görüşmek üzere bir araya geldiklerini kaydetti.
Bölgede birlik ve beraberliği oluşturduklarını vurgulayan Bartık, şöyle konuştu: "Burası birlik ve beraberlik bölgesi. Kültürümüz aynı, aynı coğrafyada yaşıyoruz ve sadece ülke olarak değil bölge olarak da bir arada olmamız gerekiyor. Bu bölgeyi ön plana çıkarmamız gerekiyor. Çünkü bu bölgede inanılmaz bir tarih yatıyor, inanılmaz bir kültür zenginliği yatıyor. Bunu artık dünyaya duyurmamız lazım. Bu projeyle beraber bir kültür yolu projesi ortaya çıktı. İngiltere'ye gittiğimizde bize saatlerce müzeyi anlatıyorlar ama bizim buralarda yer altı şehirleri var, dünyanın en büyük mozaikleri burada. Biz bunu çok iyi anlatamadığımız kanaatindeydik. Odalarımızla beraber ve kalkınma ajanslarımızla hazırladığımız projelerle bunları anlatmaya karar verdik." Konuşmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Osman Günaydın, Adıyaman'daki mermer rezervleri hakkında sunum yaptı.