Bakan YILMAZ: Sanayide Enerji Verimliliği Arttırılacak!

11 Aralık 2015 Cuma 16:19
  • Bakan YILMAZ: Sanayide Enerji Verimliliği Arttırılacak!
  • Bakan YILMAZ: Sanayide Enerji Verimliliği Arttırılacak!
  • Bakan YILMAZ: Sanayide Enerji Verimliliği Arttırılacak!
  • Bakan YILMAZ: Sanayide Enerji Verimliliği Arttırılacak!
  • Bakan YILMAZ: Sanayide Enerji Verimliliği Arttırılacak!

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin enerji verimliliğinin sağlanması konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve yapılan çalışmalarla bu hedefe ulaşılacağını söyledi.

Güneydoğu Anadolu Projesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) koordinasyonluğunda Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) teknik desteği, Karacadağ Kalkınma Ajansı, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Dicle Kalkınma Ajansı işbirliği ile yürütülecek Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı Çağrısı ve Eğitimi toplantısı Gaziantep’te gerçekleştirildi. Toplantıya Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Hasan Maral, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ile çok sayıda sanayici ve işadamları katıldı.

Bölgedeki sanayi işletmelerinde enerji verimliliğini konusunda farkındalığı arttırmayı amaçlayan programın açılışında konuşan Bakan Cevdet Yılmaz, sanayide enerji verimliliğinin sağlanması gerektiğini kaydetti. Enerjide dışa bağlı olmamak için sanayide enerji verimliliğine önem verdiklerini aktaran Yılmaz, şunları söyledi:"Türkiye'nin 2014'de 255 milyar 490 milyon kilovat-saat olan elektrik enerjisi talebinin 2018'de 341 milyar kilovat-saate çıkacağı öngörülmektedir. Bu da 2014-2018 yılları arasındaki dört yıllık kısa sürede enerji talebinin yüzde 34 oranında artacağı anlamına gelmektedir. Bu hızlı yükseliş, gerekli önlemler alınmadığı takdirde, enerjide dışa bağımlılığımızı arttıracağının göstergesidir. Enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması önemli bir alternatiftir. GAP Bölgesi'nin güneş ve biyokütle başta olmak üzere yenilenebilir enerji potansiyeli oldukça yüksektir. Yenilenebilir enerji kaynakları değerlendirilirken, enerji verimliliğinin de azami düzeyde sağlanması oldukça önemlidir."