Bölgeyi sağlık merkezi haline getirebilmek için istişarelerde bulunduklarını kaydeden Maral, "Yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik büyük bir çaba var ve Başbakanımızın açıkladığı pakette de çok yeni bir model hayata geçiriliyor. Teşvik sistemi aktif olarak devam edecek. Bu yeni modelde danışmanlık hizmetinden tutun da ürün pazarlamasına kadar bütün unsurların desteklendiği bir çalışma söz konusudur." dedi.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Hakeri ise Sağlık Hukuku'nun önemli bir konu olduğunu belirtti.Sağlık Bakanlığının aldığı tedbirler üzerinde duracaklarını, son yıllarda bakanlığın hasta haklarının geliştirilmesi için büyük çaba gösterdiğini dile getiren Hakeri, ancak bir yandan da başka bir sorun yaşadıklarını, onun da sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olduğunu vurguladı.
Bu şiddetin çok büyük bir sorun teşkil ettiğini aktaran Hakeri, hem hizmetin aksamasına yol açtığını hem de sağlık çalışanlarının şevkini kırdığını bildirdi. Son yıllarda Türkiye'de sağlık çalışanlarına yönelik olarak tıbbi uygulamalarla ilgili olarak dava sayısının arttığını aktaran Hakeri, "Sağlık çalışanları böyle toplantılardan çıktıktan sonra 'çok şey öğrendik' diyorlar. Bu tür toplantılardan sonra hekim ve hemşire çatışması ortadan kalkıyor. Ben bundan sonra hukuki sıkıntıya düşmemek için 'nelere dikkat etmeliyim?' diye bir düşünce içerisine giriyorlar." ifadelerini kullandı.