Göbeklitepe’nin Tanıtımı İçin Bursa’nın Deneyimlerinden Yararlanılacak

25 Temmuz 2017 Salı 20:28
  • Göbeklitepe’nin Tanıtımı İçin Bursa’nın Deneyimlerinden Yararlanılacak
  • Göbeklitepe’nin Tanıtımı İçin Bursa’nın Deneyimlerinden Yararlanılacak

Avrupa Birliği kaynakları ile finanse edilen Ajansımız tarafından yürütülen Şanlıurfa'da Tarih Yeniden Canlanıyor Projesinin uygulama aşamasında başarılı modeller yerlerinde inceleniyor.

Göbeklitepe'nin korunmasına yönelik çalışmaların yanı sıra Şanlıurfa'da turizm altyapısının geliştirilmesine katkı sağlamayı hedefleyen projenin başarılı olması için gerçekleştirilen görüşmelere Bursa ile devam edildi. 

Çalışma ziyareti kapsamında Bursa’nın Turizm ve Kültürden sorumlu Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Damar, UNESCO Bursa Alan Başkanlığı’ndan Eser Çalıkuşu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile toplantılar gerçekleştiren heyet, Bursa’daki meslektaşları ile turizm yönetişim yapılarının işlevleri, güçlü ve zayıf yanlarını tartışma imkanı buldu. 

Yapılan toplantılar, sunumlar ve saha ziyaretleri ile Şanlıurfa heyeti, Bursa’nın turizm ürünlerini nasıl geliştirdiğini, dünya miras listesinde yer alan sit alanlarını nasıl yönettiğini, destinasyon yönetimini ve turizmde kamu özel ortaklığını nasıl gerçekleştirdiklerini ilk elden görme fırsatı buldu.

Proje Ekip Lideri Mary McKeon, “Şanlıurfa’da turizm yönetişim yapısını güçlendirmek için önemli bir fırsat bulunuyor. Yeni bir çatı kurumun kurulması veya mevcut bir turizm kuruluşunun güçlendirilerek kamu özel ortaklığı yaklaşımının benimsenmesi ve turizm il planının geliştirilmesi sayesinde Şanlıurfa’da yerel turizm kuruluşlarının koordinasyonu kolaylaşacaktır” dedi. Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan  Eyyüp Bulut ise “Çalışma ziyareti projenin hedeflerine ulaşmak için çok değerli bir ek faaliyet olmuştur. Bu ziyaretin projenin yönetişim danışma kurulunun kapasitesinin bir bütün olarak artırılmasına katkıda bulunduğuna inanıyorum” diyerek çalışma ziyareti hakkındaki düşüncelerini iletti. Turizm grubunun yakın zamanda iyi uygulama modellerini görmek üzere yerli ve yabancı destinasyonlara bir dizi ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyor.