Şanlıurfa’da 29.5 Milyon TL’lik 9 Yeni Proje İçin İmzalar Atıldı

7 Ocak 2019 Pazartesi 09:01
  • Şanlıurfa’da 29.5 Milyon TL’lik 9 Yeni Proje İçin İmzalar Atıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP), Güdümlü Proje Desteği, Mali Destek Programları ve Fizibilite Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazanan ve yararlanıcıların eş finansmanı ile toplam 29,5 Milyon TL’ye tekabül eden 9 projeye ilişkin imza töreni Şanlıurfa’da yapıldı.

Hz Eyyüp Peygamber Makamı Rehabilitasyonu Projesi, Kültür Adası Restorasyon ve İşlevlendirme Projesi, Şanlıurfa Tekno-İŞGEM Projesi, Şanlıurfa Tekno-Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Projesi, Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Merkezi (ŞUTGEM) Projesi, Edessa’dan Fırat’a Turizm Yolu Projesi, Şanlıurfa Fuar Merkezi’nin Teknik Donanım ve Tefrişatı Projesi, Halfeti İç ve Dış Rotaların Entegrasyonu, Rotaların İyileştirilmesi ve Akıllı Kent Uygulamaları Projesi ile Viranşehir-Ceylanpınar Katı Atık Entegre Tesisinin Fizibilite Çalışmasının Yapılması Projesi imza törenine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İ. Halil Peltek, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ile çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, “İmza törenini gerçekleştirdiğimiz projelerin her biri başlı başına Şanlıurfa’mızın gelişimine önemli katkılar sağlayacak niteliklere sahip. Bu projelerden biri olan Hz. Eyyüp Peygamber Makamı Rehabilitasyonu Projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında 8 Milyon TL’lik kaynak sağladı. Eş finansman ile 11,8 milyon TL’lik bir yatırımı sadece bu proje ile hayata geçireceğiz. Bu proje Şanlıurfa’nın turizmine katkı sağlayacaktır. Proje, Hz. Eyyüp Peygamber makamının halkımızın gönül rahatlığıyla ziyaret edebileceği örnek bir alan olmasını sağlayacak. Projemizin ihalelerini hızlı bir şekilde yaparak 2019 yılında Eyyüp Peygamber Makamını halkımızın hizmetine sunmuş olacağız. Diğer çalışmamız son 2 yıldır yoğun olarak çaba gösterdiğimiz ancak yarım kalan Kültür Adası Restorasyon ve İşlevlendirme Projesi. Bu yıl Valiliğimiz Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yürütülen projeye yine CMDP kapsamında verilen 5,5 Milyon TL’lik bir yatırım yaparak yıl içerisinde çalışmayı tamamlayacak ve bu adayı 200 yataklı bir butik otel olarak işlevlendirmiş olacağız. Diğer yandan Şanlıurfa Tekno-Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi, Şanlıurfa Teknoloji Geliştirme ve Eğitim Merkezi (SUTGEM) projeleri ile şehrimizde fikri ve projesi olup imkanları olmayan girişimcilere yeni fırsatlar sunulacak. Böylece yatırım fikri olan gençlerimiz, birlikte iş yapma olanağına kavuşacak. Şanlıurfa’nın tek eksenli bir modelle kalkınması mümkün değil. Turizmin yanı sıra tarıma dayalı sanayi ve imalat sektörünün tüm alanlarında başarılı projelere imza atmamız gerekiyor. Biz de bu bakış açısıyla sahip olduğumuz bu topraklardaki imkanları sonuna kadar kullanarak sürdürülebilir kalkınma için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Nihat Çiftçi ise “Büyükşehir Belediyesi olarak halkımızın yaşam ve hizmet kalitesini artırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aralarında Hz. Eyyüp Peygamber Makamı Rehabilitasyonu Projesinin bulunduğu 4 projeyi hayata geçireceğiz. Yaklaşık 13.5 Milyon TL’lik bütçeye sahip bu projeleri tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral ise şunları söyledi: “Ajans olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın katkılarıyla bugüne kadar önemli projelerin başarıyla uygulanmasını sağladık. Sözleşmelerini imzaladığımız 9 proje kapsamında kurumlarımızın eş finansmanıyla yaklaşık 29.5 Milyon TL’lik bir kaynağı kısa zamanda Şanlıurfa ekonomisine kazandırmış olacağız.”

İmza töreninin ardından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başkanlığında Şanlıurfa ekonomisindeki son durum, devam eden kamu ve özel sektör yatırımları ile yaşanan sorunların ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa’da 29.5 Milyon TL’lik 9 Yeni Proje İçin İmzalar AtıldıŞanlıurfa’da 29.5 Milyon TL’lik 9 Yeni Proje İçin İmzalar AtıldıŞanlıurfa’da 29.5 Milyon TL’lik 9 Yeni Proje İçin İmzalar AtıldıŞanlıurfa’da 29.5 Milyon TL’lik 9 Yeni Proje İçin İmzalar AtıldıŞanlıurfa’da 29.5 Milyon TL’lik 9 Yeni Proje İçin İmzalar AtıldıŞanlıurfa’da 29.5 Milyon TL’lik 9 Yeni Proje İçin İmzalar AtıldıŞanlıurfa’da 29.5 Milyon TL’lik 9 Yeni Proje İçin İmzalar AtıldıŞanlıurfa’da 29.5 Milyon TL’lik 9 Yeni Proje İçin İmzalar AtıldıŞanlıurfa’da 29.5 Milyon TL’lik 9 Yeni Proje İçin İmzalar AtıldıŞanlıurfa’da 29.5 Milyon TL’lik 9 Yeni Proje İçin İmzalar AtıldıŞanlıurfa’da 29.5 Milyon TL’lik 9 Yeni Proje İçin İmzalar AtıldıŞanlıurfa’da 29.5 Milyon TL’lik 9 Yeni Proje İçin İmzalar Atıldı