Gap Bölgesindeki Kalkınma Ajanslarından Turizm Temalı İş Birliği Toplantısı

20 Temmuz 2019 Cumartesi 19:15
  • Gap Bölgesindeki Kalkınma Ajanslarından Turizm Temalı İş Birliği Toplantısı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından “Kalkınma Ajansları Eşleştirme Programı” kapsamında turizm sektörü temalı tecrübe paylaşım toplantısı Mardin’de gerçekleştirildi.

Dicle Kalkınma Ajansının ev sahipliğinde yapılan tecrübe paylaşım toplantısına GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, GAP BKİ Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz ile diğer yönetici ve uzmanlar katıldı.

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Hem GAP Bölge Kalkınma İdaremiz hem de GAP Bölgesindeki Kalkınma Ajanslarımız kuruldukları günden bu yana turizmin gelişmesi adına önemli çalışmalara imza atıyor. Günümüzde turizmde katma değeri artıran unsurların başında destinasyon çeşitliliği gelmektedir. Bakanlığımızın başlatmış olduğu bu eşleştirme programı sayesinde önümüzdeki dönemde bütüncül bir destinasyon yaklaşımı ile bölge turizmini bir adım daha öteye taşıyacağımıza inanıyorum. GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve GAP Bölgesindeki Kalkınma Ajanslarına katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Dicle Kalkınma Ajansı Araştırma Strateji Geliştirme ve Planlama Birimi tarafından Ajans’ın dört ilde turizm sektörüne yönelik yürüttüğü projeler konusunda bir sunum gerçekleştirildi. GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından da “Mezopotamya Markası” ile ilgili bir sunum yapıldı. Sunumların ardından katılımcıların görüş ve önerileri alınarak önümüzdeki dönemde ortaklaşa yapılabilecek çalışmalar istişare edildi.

 

Kalkınma Ajansları Eşleştirme Programı

 

Kalkınma Ajansları Eşleştirme Programı belirli sektör ve temalarda çalışmaları bulunan veya çalışma yapmayı amaçlayan ajansların birbirleriyle eşleştirilerek tecrübe paylaşımının gerçekleştirilmesi ve ortak bir sinerji oluşturulmasını amaçlamaktadır. Eşleştirme sonrası yapılacak çalışmalar sonucunda Ajanslar arasında iyi uygulamaların yaygınlaştırılması, başarısız uygulamalardan edinilen derslerin paylaşılması ve yeni fikirler ile ortak projelerin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 26 kalkınma ajansı farklı tema ve sektör çalışma alanlarına yönelik çalışmalar yapmak üzere birbirleriyle eşleştirilmişlerdir. GAP Bölgesinde bulunan üç Kalkınma Ajansı da Turizm Sektörü temasıyla eşleştirilmiştir.

Gap Bölgesindeki Kalkınma Ajanslarından Turizm Temalı İş Birliği ToplantısıGap Bölgesindeki Kalkınma Ajanslarından Turizm Temalı İş Birliği ToplantısıGap Bölgesindeki Kalkınma Ajanslarından Turizm Temalı İş Birliği ToplantısıGap Bölgesindeki Kalkınma Ajanslarından Turizm Temalı İş Birliği Toplantısı