Turizm Yatırımcılarına Şanlıurfa’ya Yatırım Çağrısı

31 Ocak 2020 Cuma 10:53
  • Turizm Yatırımcılarına Şanlıurfa’ya Yatırım Çağrısı

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) tarafından, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle düzenlenen ‘Tourism Investments Forum – TIF 2020’, dünyanın önemli markalarıyla birlikte Istanbul Raffles Hotel’de katılımcılarıyla buluştu. Turizm sektörünün önde gelen marka ve liderlerini buluşturan forumda Şanlıurfa Turizm Sektöründe Yatırım Ortamı ve Teşvikler konulu toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu ve Ajansımız Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi Uzmanları katıldı.

Toplantıda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Aynı alan içerisinde birçok tarihi bulgulara ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da bir yandan Roma dönemine ait bulgular diğer taraftan İslam inancının en önemli bulgularını görebiliyorsunuz. İnsanlık kendi tarihini anlamak istiyorsa tarihin sıfır noktası olarak adlandırdığımız Göbeklitepe’yi anlamak zorunda. Şanlıurfa’da bir dönem değil birçok döneme ait bulgular varken bir yandan hiçbir ilde olmayan eski Urfa var. Kazdığımız her yerden tarihi bulgular çıkıyor, mozaikler ile donatılmış bir yerdir Şanlıurfa. Tarihi kadim olunca iki şey daha orta çıkıyor, bunlardan biri Kültür ve bir diğeri Gastronomi. Kültüre baktığımız zaman Sıra Geceleri insanların ruhuna ve özüne dokunan bir eğlence programı, yine aynı şekilde Şanlıurfa’ya has Gastronomi ürünlerini de gelen konuklara sunabiliyoruz. Şanlıurfa’da çokça misafir ağırlıyoruz ama dünyanın farklı yerlerinden misafirlerimizin olmasını istiyoruz. Gelip bu güvenli şehri görsünler, bu şehir hak ettiği yere geldiği zaman dünyaya vereceği çok şey olduğunu düşünüyorum” dedi.

Toplantıda ayrıca Ajansımız Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi uzmanları, Şanlıurfa turizm sektöründe yatırım ortamı ve sağlanan teşvikler konulu sunumlar gerçekleştirdiler.


Sunumların ardından Şanlıurfalı turizmciler ile ulusal ve uluslararası turizm yatırımcıları arasında ikili görüşmeler gerçekleştirildi.

Turizm Yatırımcılarına Şanlıurfa’ya Yatırım ÇağrısıTurizm Yatırımcılarına Şanlıurfa’ya Yatırım ÇağrısıTurizm Yatırımcılarına Şanlıurfa’ya Yatırım ÇağrısıTurizm Yatırımcılarına Şanlıurfa’ya Yatırım ÇağrısıTurizm Yatırımcılarına Şanlıurfa’ya Yatırım Çağrısı