Diyarbakır Turizm Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

28 Eylül 2020 Pazartesi 17:54
  • Diyarbakır Turizm Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi

Valilik yaptığı illerde turizm konusunda önemli projelerin hayata geçmesine öncülük eden Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır’da turizmin sorunlarının çözümüne yönelik yapılacak çalışmaların istişare yoluyla gerçekleştirileceğini söyledi. Diyarbakır turizmini canlandırmaya yönelik konuların masaya yatırıldığı ilk turizm koordinasyon toplantısı Vali Münir Karaloğlu Başkanlığında yapıldı.

Toplantıya, Ajansımız Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır İl Temsilcisi İbrahim Mete Yağlı, Vali Yardımcısı Onur Yeniay ile ilgili kamu kurum yöneticileri ve oda, borsa ve sektör temsilcileri katıldı. Diyarbakır’ın turizmde öne çıkmasına yönelik tüm konuların masaya yatırıldığı toplantıda Vali Karaloğlu, Antalya’da da bu şekilde toplantılar düzenlendiğini belirterek, tüm paydaşların turizmi müzakere edebileceği bir ortamın oluşturulması gerektiğini söyledi.


Var Olan Değerlerimizi Kazanca Dönüştürme Zamanı Geldi


Vali Karaloğlu, "Diyarbakır bildiğimden gördüğümden, duyduğumdan daha derin, daha kadim, daha büyük, daha heyecanlı, daha üretken bir şehir. Artık Diyarbakır’ın değerlerinin üzerinin açılmasının zamanının geldiğini düşünüyoruz. Diyarbakır’ın var olan değerlerini, toplum için Diyarbakır için ülke için birer kazanca dönüştürmenin zamanının geldiğini düşünüyoruz" dedi. Diyarbakır’ın tanıtımına değinen Vali Karaloğlu, Diyarbakır’daki değerleri gündeme taşıyarak, kenti sürekli Türkiye’nin ve dünyanın gündeminde pozitif olarak tutacak bir tanıtım stratejisi çerçevesinde şehrin kültürünün, gastronomisinin, tarihinin, değerlerinin, coğrafyasının ve doğasının çok iyi tanıtılması gerektiğinin altını çizerek her şeyin fırsata çevrilerek sadece Diyarbakır’ın değil bölgenin çok iyi tanıtılmasının önemine vurgu yaptı.


Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’nın yer aldığı Mezopotamya Tanıtım ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı kapsamında önemli projelerin hayata geçirileceğini belirten Vali Karaloğlu, “İnanç turizmine yönelik projelerimiz olacak. Bu konuda tanıtım çalışmalarımıza hız verdik. Ayrıca UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Programı’na Diyarbakır’ın dahil olması için Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü çalışmaları destekleyeceğiz. Bu konuda en kısa zamanda sonuç alacağımızı düşünüyoruz” diye konuştu.

Diyarbakır Turizm Koordinasyon Toplantısı GerçekleştirildiDiyarbakır Turizm Koordinasyon Toplantısı GerçekleştirildiDiyarbakır Turizm Koordinasyon Toplantısı GerçekleştirildiDiyarbakır Turizm Koordinasyon Toplantısı GerçekleştirildiDiyarbakır Turizm Koordinasyon Toplantısı GerçekleştirildiDiyarbakır Turizm Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi